18-08-14 Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου στην εκπομπή «Πρωινό Mega» για την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στο 14ο Γυμνάσιο Π. Κοκκινιάς

 

Ανακοίνωση Τύπου

ypdvmth thumb other250 0Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου στην εκπομπή «Πρωινό Mega» για την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στο 14ο Γυμνάσιο Π. Κοκκινιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Mega», για το θέμα της επίθεσης στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, στο 14ο Γυμνάσιο Π. Κοκκινιάς δήλωσε:

«Καταδικάσαμε την ενέργεια. Δεν ξέρουμε ακριβώς οι ζημίες ποιες είναι, το ρεπορτάζ λέει αυτά που λέει και εν πάση περιπτώσει θα κοιτάξουμε να επανορθώσουμε τις ζημιές αυτές. Γνωρίζουμε για την αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών. Είναι μία προσπάθεια εθελοντών καθηγητών και απευθύνεται σε ανθρώπους κυρίως άνω των 20 ετών. Διδάσκονται, όπως έχω ενημερωθεί, ελληνική ιστορία, γλώσσα, πολιτισμός και όλα τα άλλα που είπε ο εκπρόσωπος του Σχολείου, ο κ. Κοκώσης. Υπάρχει μία συνεργασία, όπως επίσης ενημερώνομαι, με τις υπηρεσίες της Δια Βίου Μάθησης για την πιστοποίηση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Όλα αυτά επαναλαμβάνω αποτελούν αξιέπαινες πρωτοβουλίες εθελοντών, που το κάνουν χωρίς αμοιβή, το κάνουν γιατί το πιστεύουν. Είναι εργασίες ενσωμάτωσης και όχι διεργασίες που οδηγούν σε φαινόμενα βίας. Θεωρούμε ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες που έγιναν από κάποιους και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε να επανορθώσουμε τις βλάβες και να κοιτάξουμε να βοηθήσουμε περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Εμείς ως Υπουργείο δεν κάναμε μία παρέμβαση πολιτική δείχνοντας κάποιον χώρο ως υπεύθυνο για ότι έγινε. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για να μάθουμε ποιος το έκανε και πως το έκανε. Το δικό μου σχόλιο είναι ότι τα φαινόμενα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, ειδικά σε περιόδους βίας είναι πολύ βαθύτερα. Υπάρχουν αμετανόητοι άνθρωποι οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν τέτοιες ενέργειες και πέραν των δικών τους ακραίων και καταδικαστέων απόψεων, χτυπούν και σχολείο. Αυτό έχει τη σημασία του».

 

Για την Ανακοίνωση πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00 (εκτός περιόδου εξετάσεων).

Είσοδος Δικηγόρων καθημερινά 11:00 (εκτός περιόδου εξετάσεων).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ : Τηλεφωνικό Κέντρο τηλ.: 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                        Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών: τηλ.: 1550, 210-3442793,  210-3442806, 210-3442649, 210-3442505, 210-3442508

Τηλεφωνικός κατάλογος Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα