17-11-15 Δελτίο Τύπου για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning, Πάτρα 13-15/11/2015

etiwwinig

Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια επιτυχούς πορείας πανευρωπαϊκά, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολείων. Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.) με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 Τη φετινή χρονιά η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης διοργάνωσε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με διεθνή συμμετοχή. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στις εργασίες του, ενώ παρουσιάστηκαν 75 εργασίες σε παράλληλες συνεδρίες. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 8 workshopsμε πρωτοφανή συμμετοχή.

Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. K. Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γ. Αγγελόπουλος. . Οι προσκεκλημένοι ομιλητές έδωσαν αξιόλογες ομιλίες ενώ γενικά το πρόγραμμα τηρήθηκε χρονικά με αίθουσες γεμάτες από εκπαιδευτικούς και τις τρεις ημέρες.

Η έναρξη της 10ης επετειακής τελετής απονομής εθνικών βραβείων eTwinning  πραγματοποιήθηκε με την ομιλία της κ. C. Morvan, από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης που εδρεύει στις Βρυξέλλες, με τίτλο: "eTwinningcelebratesboth 10 yearsandthebirthofeTwinninggeneration". Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα παραμένει πρώτη σε εγγραφές και το 2015, καθώς και πρώτη σε εγγραφή ευρωπαϊκών και εθνικών έργων eTwinning.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητήριων έργων. Για τους νικητές των 10ων Εθνικών Βραβείων eTwinning θα ακολουθήσει ξεχωριστό δελτίο τύπου. Όλα τα βραβευθέντα σχολεία έλαβαν ως δώρα ηλεκτρονικό εξοπλισμό από τις χορηγίες των εταιριών, HP, Interactivo, Epson και Eset καθώς και συμμετοχή σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο ή συνέδριο στο εξωτερικό στo πλαίσιo της δράσης eTwinning για το 2015.

Η εκδήλωση και η πρώτη μέρα του συνεδρίου μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.  Tο video θα αναρτηθεί σύντομα στη διεύθυνση: http://vod-new.sch.gr

Το συνέδριο έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τη δραστήρια και δημιουργική κοινότητα των Ελλήνων eTwinners, γεγονός που καθιερώνει επίσημα το συνέδριο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά με περισσότερες συμμετοχές, συνεργατικά έργα και καινοτόμες δράσεις! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο: http://etwinning.gr/conf2015

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

etiwwinig 3

etiwwinig 2

etiwwinig 11etiwwinig 12

etiwwinig 13etiwwinig 14

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00 (εκτός περιόδου εξετάσεων).

Είσοδος Δικηγόρων καθημερινά 11:00 (εκτός περιόδου εξετάσεων).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ : Τηλεφωνικό Κέντρο τηλ.: 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                        Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών: τηλ.: 1550, 210-3442793,  210-3442806, 210-3442649, 210-3442505, 210-3442508

Τηλεφωνικός κατάλογος Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα